måndag 10 januari 2011

Brisbane

jag har aldrig varit så nära ett riktigt kaos.

nyheterna står på här hos våra Brisbane-vänner som fått gå hem tidigt pga av översvämningsvarningarna. nu har floden som går genom staden översvämmat sina vallar och folk blir evakuerade från hela stadskärnan. människor evakueras också från 30 förorter.

toowoomba som ligger 8 mil västerut drabbades av en "inland tsunami" inatt. och 72 människor, mestadels barn, är fortfarande saknade. det var tydligen en åtta meter hög vägg av vatten som körde genom staden.

(bilder från toowoomba)





vi har lyckats boka om våra flygbiljetter till imorgon. men det finns tre problem. 1) att lämna vår jucy van eftersom vi inte kan komma in till staden. 2) att komma till flygplatsen. 3) att flygplatsen ska vara öppen. (http://bne.com.au/media-centre/media-releases/brisbane-airport-currently-still-operating-0)

jag känner mig väldigt berörd av vad jag ser på teven. barnen som är borta. hemmen som spolats bort. bilar som dras med i vattenmassorna. att vi kunde ha varit i toowoomba inatt om livet hade velat annorlunda. det känns bara så nära, så oberäkneligt.

och det regnar fortfarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar